Minska framträdande ärr

Det är mycket som kan hända igenom livet och vissa upplevelser lämna synliga ärr. Det kan var efter olyckshändelser som att ramla på cykeln eller efter operationer som t.ex. borttagning av blindtarm eller kejsarsnitt.

Vilka är riskerna
Att laga ärr består som oftast bara i att operera på huden, vilket kan betraktas som riskfritt.

Dina förberedelser
Första steget är en konsultation med vår specialist i plastikkirurgi. Vi går igenom ditt hälsotillstånd och det görs en undersökning av det angivna området för en bedömning.

Tänk på att blodförtunnande mediciner kan öka risken för blödning och blåmärken, vilket även gäller vissa smärtstillande mediciner, främst sådana som innehåller acetylsalicylsyra (t.ex. Trombyl, Treo eller Magnecyl).

Före, under och efter operationen
Innan du kommer på behandlingsdagen duschar du noggrant, använd gärna bakteriedödande tvål, all kosmetika skall avlägsnas. Nikotin i varje form (snus, rök, plåster, etc.) är förbjudet runt operationsdagen då det hindrar läkningen och ökar risken för sårinfektion. När du kommer till kliniken träffar du läkaren och ni går igenom planeringen tillsammans och ritar det tänkta operationsområdet som bekräftelse.

Operationen görs i lokalbedövning med tillägg av lugnande medel om du behöver. Om det behöver tas stygn brukar det göras 2-3 veckor efter operationen, men vi strävar efter att använda tråd som kroppen själv löser upp.

Resultatet
Det går inte att radera ärr. Vid konsultationen görs en bedömning av dina förutsättningar och vilket resultat som du kan förvänta dig. Vi opererar bara om vi tror på en tydlig förbättring.

 
 

Välkommen att boka din Konsultation!

RING KLINIKEN PÅ 0920-105 50


 
olafur.png

TELEFON & MAIL

Klinik 0920 - 105 50
Mail info@dagkirurgen.se

Besöksadress

Storgatan 42
972 31 Luleå