Effektiv borttagning av fett

Fettsugning består i att fettvävnad avlägsnas. Man behöver inte vänta på att något händer senare, som t.ex. vid frysning eller kemisk behandling. Resultatet är omedelbart och mängden borttagit fett är den överenskomna.


GenerellT OM Fettsugning

Första steget är en konsultation med vår specialist i plastikkirurgi. Vi går igenom ditt hälsotillstånd och det görs en undersökning av det angivna området för en bedömning. Själva operationen görs i lokalbedövning, förstärkt med lugnande medel om du så behöver.

Innan du kommer på behandlingsdagen, tvättar du hår och ansikte noggrant, gärna med bakteriedödande tvål, all kosmetika skall avlägsnas. Nikotin i varje form (snus, rökning, plåster, etc) är förbjudet runt operationsdagen då det hindrar läkningen och ökar risken för sårinfektion. Tänk på att blodförtunnande mediciner kan öka risken för blödning och blåmärken, vilket även gäller vissa smärtstillande mediciner, främst sådana som innehåller acetylsalicylsyra (t.ex. Trombyl, Treo eller Magnecyl).

Den totala läkningstiden efter fettsugning är några månader även om evt. blåmärken och svullnad är borta på ett par veckor. Du upplever vävnaden som lite stel och svullen, lätt massage underlättar läkningen. Ofta känns huden domnad, men känseln är tillbaka inom ett par månader. 

 

Behandlingsområden
 

dk-icon-chin.png
 

Dubbelhaka och kinder

Bulliga kinder och dubbelhaka är något som ofta går i familjen och framträder således i unga år. För andra kan det vara tecken på övervikt eller åldrande.
I unga år är det fettkudden under hakan som syns mest och ger ett fett intryck med otydlig profil. Med stigande ålder slaknar dessutom huden och man får påsar vid käkvinklarna (hamsterpåsar) förutom att vecken vid mungiporna och näsvingarna syns tydligare.

Vilka är riskerna
Riskerna för skada i vävnaden är små. Det är mycket sällsynt att komplikationer som blödning eller infektion inträffar.

Före, under och efter operationen
Du träffar läkaren när du kommer till kliniken, vi går igenom behandlingsplanen och ritar för att bekräfta vad som skall göras och i vilken utsträckning.
Operationen görs i lokalbedövning, med tillägg av lugnande om du behöver. Ärren består av små sticksår strax bakom hakspetsen, det behöver inte tas några stygn. Efteråt får du ett speciellt förband av oss som du skall använda så länge det finns blåmärken, dvs. 1-2 veckor. 

Resultatet
Patienterna är nöjda med att dubbelhakan försvinner. Man får avvakta att huden krymper, under läkningstiden kan den vara skrynklig och kännas lite knölig. Det tar halvt till ett år tills vävnaden är helt mjuk och återställd.

dk-icon-legs.png
 

Insida knän

Detta är ett mycket vanligt problem, även för smala individer. Bullar på insidan av knäna syns på ett ofördelaktigt sätt, stör valet av kläder och kan skava vid gång.
Lösningen är helt enkelt att ta bort fettet med fettsugning. Det blir ett litet närmast osynligt ärr på varje sida, ner på vaden baktill.

Vilka är riskerna
Med den vanliga reservationen om blödning och infektion som kan inträffa efter vilken operation som helst är detta en närmast riskfri operation. 

Före, under och efter operationen
Du träffar läkaren på operationsdagen och ni går igenom planeringen och ritar på huden för att bekräfta vad som skall göras.
Operationen görs i lokalbedövning, med tillägg av lugnande om du behöver. Ärren består av små sticksår ned på vaden baktill, det behöver inte tas några stygn. Du använder idrotts knäskydd som tryckförband efter operationen så länge du tycker det gör nytta, typiskt 2-3 veckor.

Resultatet
Generellt är patienter nöjda efter behandling med fettsugning, som kan betraktas som en handfast lösning på ett väl definierat problem.


dk-icon-private.png
 

Pubisområde (Venusberg)

Här kan det bli kvar en envis fettbulle, t.ex. efter en annars lyckad bantning eller nedanför ärr efter kejsarsnitt. Lösningen är att avlägsna fettet med fettsugning.

Vilka är riskerna
Detta är en relativt riskfri operation även om det kan bli blåmärken och svullnad som når underlivet. Detta är helt ofarligt och läker ut av sig själv på 12-15 dagar.

Före, under och efter operationen
Operationen görs i lokalbedövning och tar ung en halvtimme. Efteråt får du vila en stund på kliniken före hemgång, speciellt om du fått lugnande medel.
Ärren är små sticksår i ena eller vardera ljumsken, beroende på hur mycket fett som behöver tas bort. Du bör använda tighta kläder, typ byxgördel, så länge som blåmärken syns för att hålla emot svullnaden

Resultatet
Patienterna är oftast helt nöjda, den irriterande bullen är ju borta.

dk-icon-body.png
 

Övriga mindre områden för fettsugning

Ojämnheter eller irriterande bullar kan uppkomma lite varstans på kroppen. Det kan t.ex. vara i armvecket vid bh-bandet eller i angränsning till operationsärr, t.ex. efter borttagen blindtarm eller kejsarsnitt.

Vilka är riskerna
Generellt är riskerna vid mindre fettsugningar närmast obefintlig. Men, som vid alla kirurgiska operationer kan det bli blödning eller infektion, men det är väldigt ovanligt.

Före, under och efter operationen
Du träffar läkaren innan operationen och ni bekräftar vad som skall göras, det aktuella området ritas i samråd med dig. Själva operationen görs i lokalbedövning, evt. med lugnande medel i tillägg om du behöver.

Resultatet
Fettsugning är ju ett handfast sätt att avlägsna fett. Den överenskomna volymen tas helt enkelt bort, du behöver inte vänta på att något händer. Detta betyder förstås att patienterna är oftast helt nöjda efteråt.

 

Välkommen att boka din Konsultation!

RING KLINIKEN PÅ 0920-105 50


 
olafur.png

TELEFON & MAIL

Klinik 0920 - 105 50
Mail info@dagkirurgen.se 

Besöksadress

Storgatan 42
972 31 Luleå