Med anor från 40-talet

Lyxx har ett professionellt team av frisörer, make-up artister, auktoriserade hud & Spa-terapeuter & massörer. Lyxx- ett team i ständig utveckling, alltid steget före för att kunna ge dig professionell rådgivning, hög kvalité och god service. 

Lyxx har sin historia så långt tillbaka som till 40-talet då Luleås första parfymeri slog upp portarna. Åren gick och 1998 tog familjen Lundmark över den befintliga rörelsen i lokalen där allt startade. Två anställda blev senare tre och fyra stycken. 2002 fick vi möjlighet att flytta hela verksamheten till centrala delen av Storgatan där vi finns idag. Vi slog ihop parfymeriet med den frisör salong vi också hade inom företaget till en och samma lokal, då fd Brothers lokaler och blev Presenta & Här. Vi växte med en hudterapeut som hyresgäst, Agnetas hudotek som arbetade med hud & Spa behandlingar i lokalen. Nu var företaget komplett, skönhet under samma tak. 2007 gick Ulf och Maggan i pension och döttrarna Ann & Mari drev det vidare med Agneta som en tredje delägare. Företaget växte och 2010 byttes varumärket Presenta & Här ut mot LYXX, ett varumärke som snabbt växt på den lokala marknaden. I dags datum driver Ann & Agneta företaget vidare tillsammans med 10 anställda.


2018 vann Lyxx årets handelspris, motiveringen löd:

"Det första lilla parfymeriet i Luleå med anor från 40-talet har gjort en lång resa, med betoning på lång. Företaget har vuxit och utvecklats till ett modernt, attraktivt och tillgängligt helhetskoncept med allt under ett tak. Tack vare gedigen branschkunskap, nytänkande och kreativitet har man skapat ett brett utbud av tjänster och produkter som i kombination med ett gott värdskap gör företaget hållbart över tid i en tuff och konkurrensutsatt bransch"

 
 
 

Hudterapeuter


siv-1.jpg

SIV

Siv är utbildad auktoriserad hud- och spaterapeut med internationell CIDESCO-examen. Efter 18 år som hudterapeut brinner Siv lite extra för att jobba med avancerad hudvård så som kemiska peelingar, IPL, microneedling/dermapen. Med hjälp av dessa stimulerar du kroppens egna läkningsförmåga när du bla. vill stärka collagenproduktionen, minimera ålderslinjeringar, pigmentförändringar, acneärr osv. Siv vill hjälpa dig att uppnå din bästa hudkänsla.

Detta visste du (kanske) inte om Siv: Helt oväntat så har Siv faktiskt buss och lastbilskörkort.

emelie-2.jpg

Emelie

Emelie är auktoriserad hud- och spaterapeut med internationell CIDESCO examen och medlem i Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR). Efter utbildningen vid Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa i Stockholm kommer Emelie närmast från en salong i Stockholm men har även haft karriär på Spa Hotell i Åre. Emelie började på Lyxx våren 2015. 
Efter 6 år som hudterapeut utför Emelie samtliga behandlingar men brinner extra för avancerad hudvård som kemisk peeling, microneedling och IPL.

Detta visste du (kanske) inte om Emelie: Har en förkärlek till skärgården, traillöpning i skogen och har tältat på Reinebringen 448 m.o.h i Lofoten.

 
ann-1.jpg

Ann

Ann började sin bana på Lyxx, då Presenta Parfymeri, för 20 år sedan. Sedan dess har det hänt mycket. Ann har gått utbildningar både i och utanför Sverige. Jobbar idag som massage/spa terapeut, auktoriserad hudterapeut med internationell Itec examen samt make-up artist på Lyxx. Har medlemsskap i SHR (Sveriges hudterapeuters riksorganisation) Det som driver Ann lite extra är att jobba med problemlösningar, det kan vara olika typer av hudproblem såsom acne, acneärr, rosacea, perioral dermatit, olika typer av eksem, slapp och livlös hud med mera. Har ca 10 års erfarenhet av IPL/laser behandlingar, kemiska peelingar och avancerad hudvård. Att vara rak och ärlig i en kundkonversation är enormt viktigt, där möts kompetens och kunskap för att ta fram det bästa hos varje individ, säger Ann.

Detta visste du (kanske) inte om Ann: Jobbat som danslärare, spelat trummor i ett rockband.

E-post : ann@lyxx.se

agneta.jpg

AGNETA

Agneta är vår internationellt auktoriserade hud- och spa terapeut med CIDESCO-examen och 23 års erfarenhet som hudterapeut. Är även utbildad inom alternativ medicin, Ayur veda terapeut sedan 2006 med utbildning i både Sverige och Indien (Kerala). Agnetas specialitet är behandlingar inom Avancerad hudvård, ex IPL, Kemiska peelingar, microneedling m m. Står hon i butiken kan du räkna med att få bra tips och råd för din hud och mycket mera.

Detta visste du (kanske) inte om Agneta: Rest runt i Asien under 6 års tid som inköpare för olika produkter bl a silver, olika hantverk. Bestigit ett berg i Malaysia 4100 meter, snorklat bland världens vackraste korallrev utanför Borneos kust.

E-post : agneta@lyxx.se

 

Anna

Anna kommer tillbaka efter sin mammaledighet och arbetar 50% under hösten! Anna är utbildad auktoriserad hud- och spaterapeut i Stockholm och har arbetat på Lyxx sedan 2010. Hon kan utföra samtliga behandlingar på SPA-avdelningen. Anna är glad, lyhörd och ser till att du som kund blir noggrant och varmt omhändertagen.

 
 

Frisörer


lotta-1.jpg

Lotta

Lotta är en frisör med många år bakom saxen. Hos oss på Lyxx har hon varit sedan 2010 men nu mera arbetar hon i egen regi i våra lokaler. Lotta arbetar engagerat med varje individ för att uppnå kundens förväntningar. Lotta har även gått Sassoons Academys internationella kurser i London vid ett flertal tillfällen.

anna-1.jpg

Anna

Anna har arbetar som frisör sedan hon gick klart Frisörutbildningen i Luleå-98. Har gått kurser på Tony & Guy och Sassoon i både Stockholm och London. Anna brinner för färg och form, men lite extra för klippning. 

 
ellen-1.jpg

Ellen 

Ellen har jobbat på Lyxx sedan 2016. Innehar gesällbrev, arbetsvana sedan 2013 och har jobbat med märken som L'Oréal, Wella och Kevin Murphy. Det Ellen kan ge dig är en lugn stund i frisörstolen och en skön huvudmassage. När Ellen inte målar på hår så målar hon tavlor samt vistas ute i hennes lummiga trädgård bland pionbuskarna. Ellen inspireras mest av den bohemiska och lyxiga stilen.

Något du (kanske) inte visste om Ellen: Hennes första yrke var att plantera skog och hon lagar bara vegansk mat.

isabelle-1.jpg

Isabelle

Isabelle är en jordnära tjej med båda fötterna på jorden med rötterna från Tornedalen. Hon har gått Frisörprogrammet, innehar 3000 lärlingstimmar, gesällbrev sedan 2015 samt gått klipp/färg och stylingkurser både i Sverige och utomlands. Isabelle älskar att jobba med färg och form för att ta fram det bästa hos kunden (tillsammans med stil och personlighet). Har jobbat på Lyxx sedan november 2017. 

Detta visste du (kanske) inte om Isabelle: Kan alfabetet baklänges och har tältat i en slalombacke.

 
jessica-1.jpg

Jessica

Med rötterna i en by norr om Gällivare flyttade Jessica till Luleå för att följa sin dröm om att bli frisör. Hon gillar jakt, Netflix och te. Jessica är lärling på Lyxx sedan sommaren 2017, efter tre års gymnasiestudier på Frisörprogrammet. Hon har ett öga för detaljer och brinner för att få kunderna att känna sig extra nöjda.

Detta visste du (kanske) inte om Jessica: Har memorerat 157 decimaler av Pi.

hanna.jpg

Hanna

Jobbat på Lyxx sedan september 2017. Gått 3 år utbildning på frisörskolan och innehar gesällbrev sedan 2019. Färdigutbildad inom Hairtalk.
Brinner extra för nytänk och kreativitet inom färg och form. Strävan är alltid att få en nöjd och glad kund!

Detta visste du (kanske) inte om Hanna: Har tillsammans med en kompis haft ett "tårtföretag", vi tog emot beställningar på bl.a. bröllopstårtor. Simmat med valhajar i Filippinerna.

 

Lina

Lina är en tuff och avslappnad tjej som jobbat hos oss sedan 2001. Inspirationsrik och nytänkande är ord som beskriver henne bra! Lina är även vår American Crew ambassadör, vilket innebär att hon har koll på det senaste klipp teknikerna och produkterna för män.

 
 

Estetik


elisabeth.jpg

Elisabeth

Elisabeth Karman Wass är legitemerad tandläkare med speciell inriktning på estetiska behandlingar. Elisabeth har arbetat med fillers -Restylane -Juvederm och Botoxbehandlingar i över 20 år och har ett gediget utbildning och certifiering i området bl.a från USA och andra internationella kurser. E. är en av dem mest meriterade behandlare inom området i Sverige. 

 
lina.jpg

Lina

Lina är tillbaka hos oss i Piteå och Luleå igen efter något år på Akademikliniken där hon arbetat med fillers & Botox samt som hudterapeut. Lina är utbildad sjuksköterska med över 30 år i yrket samt utbildad och auktoriserad hudterapeut. Lina har gått och innehar estetiska certifieringar samt otaliga kurser inom Restylane och Botox.

Hos oss kommer Lina att jobba med Restylane & Botox men även kostnadsfria konsultationer. Varmt välkommen till Lina både i Luleå och Piteå.

 

Barberare


_W1A3324-Edit-4.jpg

Christer

Christer, vår barberare har hittat en ny bransch. När han inte arbetar hos oss ser ni honom ofta i kulturella sammanhang. Christer arbetar på ett traditionellt klassiskt vis med sina kunskaper inom rakning. Varma och kalla handdukar använder han i behandlingen samt massage. Väl värt ett besök.