Dermapen4-behandling

lyxx-dermapen4-behandling.png

En mycket populär behandling här hos oss på Lyxx är Dermapen4-behandlingen. Efter en ansiktsbehandling eller en hudkonsultation där vi gått igenom din hud noggrant, rekommenderar vi många att prova på denna behandling för att t ex; minska acne/acneärr, förminska porer och pigmenteringar, ge huden en extra fin lyster, spänst och fasthet.

För att uppnå ett optimalt resultat krävs oftast en kur på 3-6 behandlingar med några veckors mellanrum, kombinerat med bra produkter. Du kan läsa om denna behandling här på vår hemsida, men vad är det som egentligen händer i huden.

Inflammationsfasen

Efter behandlingen är huden röd, inflammationsfasen har börjat med att blodkärlen drar ihop sig och koagulationen ökar i området. Därefter följer en vidgning av blodkärlen, vita blodkroppar rensar bort främmande ämnen och bakterier från behandlingsområdet, vilket ger en rodnad, värmande, bultande känsla. Det är under denna fas tillväxtfaktorer som kemiskt epitel- och kapillärbildning frisläpps. Huden syresätts.

Nybildningsfasen

Startar efter 2-3 dagar efter behandlingen. Blodkärlsnybildningen stimuleras och kollagentrådarna börjar nybildas.

Mognadsfasen

Denna fas startar c:a 1-3 veckor efter behandlingen. Kollagenet blir under denna tid mer tänjbart och starkt.

Direkt efter behandlingen är det viktigt att du följer efterbehandlingsrekommendationerna (finns att få på salongen), men du kan absolut återgå till jobb/skola nästa dag efter denna behandling.

När ska du inte göra denna behandling

Om du är: gravid, äter blodförttunnande, tendens att bilda keloida ärr ( ett ärr orsakat av överväxt av vävnad vid hudskador). Aktiv problematisk hud ex en kraftigt inflammerad acne, allvarlig solkeratos (röda, fjällande utslag på ställen som blivit utsatta för mycket sol, en godartad hudförändring som dock med tiden kan utvecklas till cancer om den inte tas bort), upphöjda födelsemärken eller vårtor, eksem eller psoriasis.

Alltid bra att du samtalar med en hudterapeut innan du bestämmer dig för att göra denna behandling, en hudkonsultation på 40 min ger oss terapeuter en bra bild av vad din hud kan behöva.

Resan mot en vackrare hud kan börja! Boka din behandling här

Agneta
Aukt. Hudterapeut/Ayur veda terapeut Lyxx Luleå & Piteå

Previous
Previous

PRX-T33, en ny innovativ anti-age behandling

Next
Next

Varför ska man använda värmeskydd?