Varför ska man använda värmeskydd?

lyxx-varmeskydd.jpg

Värmeskydd lägger sig som en hinna runt hårstrået för att förhindra att värmen får kontakt med hårfiberytan. Precis som med huden så tar håret också skada av värme, skillnaden är att du inte har känsel i håret. Därför är det lätt att glömma bort hur viktigt det är med värmeskydd. Värmeverktyg så som plattång, locktång eller fön sliter på håret och gör det torrt och skadat. Det är den största anledningen till brända och kluvna toppar. Håret tappar glans och kvalité när det utsätts för hög värme. Men med värmeskydd kan vi förhindra detta.

Personligen gillar jag en vårdande leave-in kräm som både är återuppbyggande samtidigt som den har värmeskydd.

Spay, mousse, kräm eller olja är några olika former på värmeskydd. Personligen gillar jag en vårdande leave-in kräm som både är återuppbyggande samtidigt som den har värmeskydd. En av mina favoriter är Resistance Ciment Thermique från Kérastase! Den är superbra om man t.ex. har blekt sitt hår och behöver en vårdande produkt, dessutom luktar den magiskt!

lyxx-varmeskydd-kerastase.jpg

Prata med någon av oss frisörer så hjälper vi dig att hitta ett värmeskydd som fungerar bäst för dig. Välkommen till våra salonger i Piteå och Luleå.

Vilma
Frisör LYXX Piteå

Previous
Previous

Dermapen4-behandling

Next
Next

Vad är skägg och varför växter det så olika på oss män?