Kemisk peeling - en populär behandling

lyxx-kemisk-peeling-blogg.jpg

Kemisk peeling är en professionell behandling som är utvecklad tillsammans med läkare och är en av våra vanligaste behandlingar vi utför på salongen. Många har säkert hört namnet men vet inte riktigt vad det innebär. Därför kommer jag att ge en mer utförligare förklaring på det nu.

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för en peeling utan korn där man istället jobbar med syror för att uppnå en peelande effekt på huden och ner i porerna. Den ökar cellförnyelsen, och förbättrar hudens förmåga att behålla fukt i huden, så med andra ord jobbar den mer djupgående än en traditionell mekanisk peeling. Kemisk peeling kan låta tufft för huden men det behöver inte alls vara det. Många av de syror man arbetar med kommer från växtriket och kallas AHA-syror, ex glykolsyra, mjölksyra, citronsyra, mandelsyra för att bara nämna några. Men det finns även kemiskt framställda syror exempel salisylsyra som är en otroligt vanlig ingrediens som man hittar i de flesta acneprodukter. Den syran löser upp tilltäpptheter och arbetar med att motverka acnetriggande bakterier. Den mest djupgående kemiska peelingen heter TCA, triklorättiksyra, och arbetar på linjer och rynkor.

En kemisk peeling arbetar med att lösa upp döda hudceller på hudytan men har även förmågan att arbeta mer djupgående i huden. Vi hudterapeuter arbetar utifrån varje enskild individ och hudtillstånd för att uppnå optimal hudhälsa. Vi vill arbeta med huden, inte emot.

Vi jobbar med produkter som omfattas av de mest kliniska studierna i branschen, allt för din trygghet.

Du kan med fördel göra en kemisk peeling innan festen för glow och lyster i huden men även arbeta resultatinriktat på acne, stora porer, linjer och rynkor, rosacea, pigmenteringar mm

Vi rekommenderar att du gör en kur för bästa resultat om du vill jobba på ett tillstånd, då rekommenderar vi 3-4 behandlingar.

Välkommen att boka in din behandling redan i dag!

Ann
Aukt. Hudterapeut Lyxx Luleå & Piteå

Previous
Previous

Varför ska man använda serum?

Next
Next

Senaste på Lyxx