Så skyddar du din hud i sommar

lyxx-blogg-solskydd.jpg

Vem gillar inte att njuta av sommarens soliga dagar, och visst skyddar du väl huden? Här kommer lite fakta om varför det är viktigt att skydda sin hud när solen börjar titta fram. Nyheter inom solskydd samt sommarens populära behandlingar.

Huden är vårt största organ, något vi måste vara rädd om. All påverkan utifrån påverkar vår hud på något sätt och solen är en stor negativ faktor om vi inte tar hand om den på rätt sätt. Därför är vi hudterapeuter extra tydliga med hur viktigt det är att skydda vår hud med solskydd.

Huden i ansiktet är den del av kroppen vi i stort sett aldrig täcker med kläder, därför blir det extra viktigt att skydda just den. En solig dag men även en mulen dag får vi exponering av UV-ljus. Trots att vi har mycket kunskap och det har forskats mycket om UV-ljusets skadliga verkan på vår hud så är det många som struntar i dessa rekommendationer.

Majoriteten av de negativa förändringar vi hudterapeuter ser på huden orsakade av just solen. Det kan vara pigmentfläckar, ojämn hud och rynkor och slapp hud. Och frågar du en hudläkare så säger de att för alla former av hudcancer är UV-strålning den största riskfaktorn.

Det finns två olika typer av UV-ljus som når oss, UVA och UVB. UVA är den strålning som inte känns men når väldigt långt ner i huden, den förstör hudens elastiska fibrer och vi blir rynkiga. UVA gör också att vårt pigmentet i huden blir mörkare och orsakar pigment förändringar. Långvarig exponering av UVA kan i enstaka fall orsaka hudcancer, något som ökar år efter år.

UVB är den strålning som vi känner då vi bränner oss. En längre exponering än vad vi klarar av ger oss en röd och bränd hud, en hud som i längden kan ge en kronisk skada på huden efter att man bränt sig. UVB tränger inte lika djupt men gör att huden blir tjockare så kallad solskadad hud. UVB strålningen ser även till att huden bildar D-vitamin.

En stor nyhet i solskyddsprodukter på marknaden är att många även skyddar mot det blå ljuset (blue light). Det är det ljus som kommer från skärmar på datorer, mobiltelefoner och plattor. Detta ljus ser vi påverkar vår hud mer än vi kan tro.

Hur mycket solskydd ska man använda?

Ansikte: 1 tsk
Kropp: Hela kroppen ca 6 tsk (30ml)

De flesta använder mycket mindre än så därför är det viktigt att använda en hög SPF-märkning. Det är även viktigt att återapplicera när man är utomhus i längre perioder för bästa effekt och man ska ha i åtanke att filtrets effekt avtar gradvis.

lyxx-blogg-solskydd-dr-dennis-gross.png

Nyhet! Dr Dennis Gross solskydd

Var rädd om din hud, den är viktig för dig. Varje år drabbas många av solskador på huden, men genom att ta hand om huden med bra solskydd kan du se till att den risken minskar avsevärt. Nu har Dr Dennis Gross skapat en ny produkt i serien solskydd där även skydd mot blått ljus ingår, ljuset från våra skärmar. Några unika fördelar:

  • 100% fysikaliskt solskydd som passar alla hudtoner och hudtyper

  • Förebygger och reparerar hudskador orsakade av UV-strålning och blått ljus

  • Stimulerar kollagenproduktionen, minimerar rynkor och linjer, återfuktar och ger spänst

  • Oljefri formula som inte täpper till porerna

  • Ultimat solskydd som avslutar din hudvårdsrutin och fungerar som primer

Pris 595:-

Dina rådgivare inom hudvård

Vill du ha hjälp med rätt solskydd är du välkommen in till oss på Lyxx så hjälper vi hudterapeuter dig. Det är en investering för dig och din hud. Med sunda solvanor och ett bra solskydd kommer man långt.

Anpassade behandlingar

Lyxx erbjuder även en rad olika behandlingar inom hudvård. Våra hudterapeuter anpassar alltid behandlingen efter årstid, dina förutsättningar och din hudtyp. Vi preppar din hud inför sommaren: rengör, återfukta och få en fantastisk lyster med några av våra ansiktsbehandlingar.

Helkroppspeeling och vaxning är även två populära behandlingar inför sommarsäsongen.

Ann
Aukt. Hudterapeut, Lyxx Luleå & Piteå

Previous
Previous

Hudterapeutens tips för torr hud

Next
Next

PRX-T33, en ny innovativ anti-age behandling