Hudterapeutens tips för torr hud

Nu när kylan och vintern slagit in på riktigt kan många uppleva att huden stramar och känns torr. Detta beror på att det är lite fukt i luften, både inomhus och utomhus och sen sitter många och arbetar framför datorer vilket också medför en torr miljö.

Torrheten visar sig ofta i att det stramar, fjällar och den kan känna sig irriterad. En torr hud kan kännetecknas på många sätt beroende på hudtyp. En hud som lätt blir blank i T-zonen kan upplevas torr på kinderna. Då är det viktgt att återfukta utan för mycket fett medan en hud som är torr behöver en rikare creme för att ge de torra partierna återfuktning i den yttre barriären. En gemensam nämnare många missar med framförallt en torr hud är peeling. En hud som är torr och stram gör att de döda hudcellerna lägger sig som en stram hinna på huden och produkter som appliceras inte har förmågan att tränga ner i huden. Så en peeling hjälper huden till en bättre hudhälsa. Däremot måste en torr hud ha en peeling som är anpassad för hudtypen.

Det finns mycket som man själv kan göra, här kommer några tips om hur en torr hud blir mjukare och smidigare. Vill du få personlig rådgivning, välkommen att kontakta oss så hjälper någon av våra aukt. hudterapeter dig till en optimal hudhälsa.

Här kommer 5 tips för en torr hud

  1. Använd en bra rengöring varje kväll med tillhörande ansiktsvatten för torr hud, och gärna bara ett ansiktsvatten på morgonen.

  2. Peela huden 1-2 ggr/v beroende på hudtyp och tillstånd för att få bort döda hudceller.

  3. Återfukta med serum under hudcremen, ett serum är en produkt med mindre molekyler som tränger djupare ner i huden och återfuktar på djupet.

  4. Använd gärna fuktinpackning vid behov för att boosta huden lite extra. Ofta Perfekt som nattprodukt.

  5. Drick vatten, för inre återfuktning.

Hudterapeutens val

Hudterapeutens val är behandlingen för dig som är osäker på vad din hud behöver. Våra erfarna hudterapeuter hjälper dig och anpassar behandlingen efter årstid, dina förutsättningar och din hudtyp. Boka din tid här

Ann
Aukt. Hudterapeut, Lyxx Luleå & Piteå

Previous
Previous

Förnyelse på Lyxx Luleå

Next
Next

Så skyddar du din hud i sommar